Gesundheit: “Afhankelijke adembescherming voor asbest biedt onvoldoende bescherming”

Seit 1. Juli 2013 in den Niederlanden bekannt:

Zitat: “Er is een vals besef van veiligheid in de branche en een ernstige onderschatting van de feitelijke blootstellingsrisico’s van asbest. Afhankelijke adembescherming beschermt nu al niet voldoende, laat staan als de nieuwe verlaagde grenswaarden per 1 juli 2013 worden ingevoerd.”

[…]

Zitat:”Schokkende resultaten
Het onderzoek […] toont schokkende resultaten. Door keuze van de huidige testmethoden zoals beschreven in SC 530 wordt een deel van de werknemers die asbest verwijderen in containments, onvoldoende beschermd en waarschijnlijk blootgesteld aan concentraties hoger dan de huidige grenswaarde. Er is een vals besef van veiligheid in de branche en een ernstige onderschatting van de feitelijke blootstellingsrisico’s.”

Beitragsbild:

Bildnachweis:
Quelle und (c): https://asbestmagazine.lingacms.nl/upload/as_f48zu5ao/images/news-medium/afhankelijke_adembescherming_voor_asbest_biedt_onvoldoende_bescherming_1_548dsY.jpg

Quelle und (c):
https://www.asbestmagazine.nl/nieuws/20130312-afhankelijke-adembescherming-voor-asbest-biedt-onvoldoende-bescherming

143total visits,5visits today